Google Home - Ultimativ guide til fremtidens hushjælp!

Fremtidens bolig må i sandhed siges at være højteknologisk.

Fremtidens bolig må i sandhed siges at være højteknologisk.

Hver dag køber flere og flere forbrugere de smarte produkter, som egentlig bare er normale husholdningsapparater, men med smarte tekniske tilføjelser, som gør hele tilværelsen i hjemmet lidt mere overskuelig.

Hvad er Google Home? Google Home er navnet på en serie af smart home produkter fra Google. Google Home forbindes ofte med den populære Google Home højttaler, der fungerer som et styresystem til hjemmet. Med Google Home kan du b.la. stemmestyre andre smart home-produkter som fx belysning, varme, radio osv.

I dette indlæg giver vi dig alt det, du burde vide omkring det smarte Google Home system, og hvorfor det kan være relevant for netop dig at bruge i fremtiden.

Hvad er Google Home?

Google Home er navnet på de smarte højtalere udviklet af Google og hører til Google Nest brandet.

Disse højttalere bruger en smart stemmestyret teknologi til at udføre forskellige opgaver.

Hvis du kun har et smart home produkt i form af en Google Home højttaler, kan du bruge den til at høre musik eller få relevant information fra nettet.

Højttaleren kommunikerer med dig med en stemme, som kan besvare alle spørgsmål, såfremt der findes svar på internettet.

For at aktivere højttaleren siger man blot “hey google” eller “ok google” efterfulgt af sin kommando eller spørgsmål.

Her har du nogle eksempler på, hvad du eksempelvis kan spørge Google Home om:

 • Vejrmeldinger
 • Afspilning af musik, fx fra Spotify
 • Lyt til lydbog
 • Tilføje ting til indkøbsliste
 • Shoppe online
 • Indstille en timer eller vækkeur
 • Trafikoplysninger
 • Vittigheder
 • Online research, spørg om alle mulige facts osv.
 • Meget, meget mere

Google Home er helt perfekt til at afspille musik og findes både i en lille og stor udgave.

Den store udgave har et lydniveau, som kan sammenlignes med en Sonos bluetooth højttaler, hvilket er yderst tilfredsstillende. 

Hvad kan Google Home bruges til?

Google Home fungerer som en kommandocentral i hjemmet og kan forbindes med langt de fleste smart home produkter.

Eksempelvis kan du forbinde din Google Home til dit smart home termostat, og på den måde kan du faktisk stemmestyre varmen i dit hjem.

Du kan sågar sige til din Google Home, at den skal tænde for varmen i et bestemt rum eller slukke det i et andet.

Google Home kan altså fungere som midtpunktet i hele dit smart home setup og kan styre alle dine andre apparater blot med få inputs ved hjælp af din stemme.

Derudover kan du selvfølgelig også bare bruge Google Home højttaleren i sig selv som tidligere nævnt.

Mange eksterne services er også integreret i Google Home, hvilket eksempelvis giver dig adgang til interaktioner med:

 • Spotify
 • Netflix
 • YouTube
 • Nyhedsoutlets som CNN, Wall street Journal, danske aviser m.m.

Google Assistant er navnet på den teknologi, som er integreret i Google Home høttalerne, og kan betegnes som din egen virtuelle assistent.

Du kan også bruge Google Home til at tale i telefon, uden at du behøver at have din telefon i nærheden.

Google Home har nemlig en utrolig god evne til at opfange lyd, så du behøver ikke engang være helt tæt på den for at personen i den anden ende kan høre dig tydeligt.

Overordnet set kan du som en tommelfingerregel huske på, at Google Home kan give dig præcis de samme informationer, som du kan finde på nettet, men uden du selv behøver at surfe.

Hvis du allerede har en række smart produkter i hjemmet, er Google Home en oplagt tilføjelse, da den virkelig binder hele dit hjems smart produkter sammen, og gør det meget nemmere at styre det hele.

Du sparer en masse tid og besvær, når du blot kan snakke med dit hjem igennem en Google Home højttaler med tilhørende Google Assistant.

ZenseHome - Intelligent lysstyring og Smart home

ZenseHome er det danske smart home system der kan installeres i alle danske hjem. Læs mere omkring hvad ZenseHome kan tilføje til dit hjem her.

Virker Zensehome med Google Home?

Zensehome er kompatibel med Google Home.

Sammen med Google Home kan enheder og områder stemmestyres og kontrolleres gennem Google Home appen eller andre Google Home enheder.

Det vil altså sige, at du kan bruge Google Home højttaleren eller appen til at styre de funktioner, som Zensehome tilbyder.

På denne måde får du en af de absolut smarteste måder at styre belysningen i dit hjem, som med den smarte stemmestyring faktisk kan gøres uden at løfte en finger.

Hvad er en virtuel assistent?

En virtuel assistent er et begreb for den stemme som fx de smarte højtalere, som Google Home indeholder.

Disse stemmer har ofte et navn til at gøre dem lidt mere personlige, dog i Googles tilfælde hedder deres virtuelle assistent blot “Google assistant”.

Andre har dog været lidt mere opfindsomme som fx Amazon, der har døbt deres virtuelle assistent “Alexa”. 

De virtuelle assistenter, som findes i disse smart højtalere, er selvfølgelig ikke rigtige personer, som sidder og kommunikerer, men derimod en smart software.

virtual assistant

Denne software er så smart, at den i nogle tilfælde kan forudse dine behov, da den lærer af din adfærd og forsøger at imødekomme dine forespørgsler så godt som muligt.

Nogle betegner disse stemmer som værende “AI” altså “Artificial intelligence”.

Dog er teknologien ikke helt så avanceret endnu, at man kan betegne disse virtuelle assistenter, som værende AI på nuværende tidspunkt.

Mest populære virtuelle assistenter

Der findes efterhånden en række forskellige virtuelle assistenter i takt med den stigende interesse i smart home produkter som fx Google Nest, Amazon Echo, Apple Homepod osv.

Disse smarte højtalere er centrummet for smart home udviklingen, og derfor er der stor fokus på at gøre dem så perfekte som muligt.

Mangler du idéer til boligen?

Udfyld felterne og få masser af inspiration til, hvordan du bruge ZenseHome i netop dit hjem.

* skal udfyldes

Er Google Home sikkert?

Når vi snakker stemmestyrede enheder, er der altid de, som er bange for, at din enhed lytter til dig hele tiden.

Ifølge Google selv er dette dog ikke tilfældet.

Din Google Home højttaler lytter kun til dig, når du aktivere den ved hjælp af stemmekommandoerne “Ok google” eller “Hey google”.

Derefter lytter enheden til din stemme, indtil du stopper med at tale, hvorefter den forsøger at udføre den opgave, du har stillet den.

Efter dette går enheden tilbage i dvaletilstand, indtil den igen hører en af aktiveringsfraserne.

Google er meget opsat på at sikre deres brugere og deres informationer, derfor er Google Home meget sikkert i forhold til at bevare dine data sikkert.

Der er dog nogle ting, du som bruger, selv kan udføre for at gøre brugen af Google Home lidt mere sikker.

Følg disse 3 råd for at gøre brugen af Google Home mere sikker:

 • Gå igennem og slet din søgehistorik. Ligesom en browser gemmer Google Home dine stemmekommandoer som en form for søgehistorik. Dette gør de for både at forbedre deres algoritme, samt give dig muligheden for at se, hvad du har brugt Google Home til. Hvis du dog vil undgå at disse data bliver stjålet, kan du med fordel blot gå over dem og slette valgte data du finder sårbare.
 • Skift Google indstillinger i forhold til automatisk gemt data. Google spørger dig ofte, om du vil dele diverse informationer som fx din lokation. Google kan også gemme sårbare data som fx dine kort oplysninger, hvilket bruges til hurtigere betaling. For at være 100% sikker kan du manuelt gå ind og bestemme, hvilke data Google Home må gemme og på den måde være sikker på, at du ikke har følsomme informationer liggende i systemet. 
 • Slå mute funktionen på din Google Højttaler til. Når du ikke bruger Google Home, kan du blot slukke for enhedens mikrofon på toppen af enheden. Dette sikrer, at enheden ikke lytter til din stemme, indtil du tænder for den igen.

Overordnet set kan man aldrig sige, at teknologi som en computer, smartphone eller en smart højttaler er 100 % sikkert.

Dog sker det utroligt sjældent, at du bliver offer for cyberangreb, såfremt du befærder dig på den rigtige måde online.

I smart højttalerne er der meget lav risiko for at få stjålet sine data, da man jo ikke selv surfer på nettet, men blot beder sin enhed om at gøre dette ved hjælp af sin stemme.