Udviklingen af ZenseHome blev startet i Aalborg i starten af 00’erne af tre innovative elinstallatører, som manglede en løsning til deres kunders udfordringer. Efter færdiggørelse af de første prototyper blev der i 2006 etableret et samarbejde med Teknologisk Instituts innovationsselskab Teknologisk Innovation og ZenseHome ApS blev stiftet.

I 2008 blev bestyrelse og kapitalgrundlag yderligere styrket med erfarne og kapitalstærke private investorer. Efter et omfattende testarbejde samt de nødvendige patentundersøgelser gik ZenseHome i begyndelsen af 2009 på markedet i Danmark. Fra 2009 og frem til marts 2018 blev ZenseHome installeret i mere end 2000 hjem i Danmark.

I marts 2018 går Zense Technology A/S konkurs og Toft Holding Esbjerg ApS køber alle rettigheder og materialer til ZenseHome og flytter virksomheden til Esbjerg. Bag købet står ejer og direktør Carsten Toft, som selv har haft en fuld ZenseHome installation siden 2011.

April 2018 starter den nye rejse for ZenseHome med et helt nyt team af udviklere, supportere og teknikere.

ZenseHome er i dag en del af en gruppe selskaber ejet af Toft Holding Esbjerg ApS. Et af søsterselskaberne udvikler allerede styreenheder til en anden industri og dennes udviklingsafdeling har fra dag et af, efter overtagelsen af ZenseHome, stået til rådighed for udviklingen af systemet. Så ZenseHome er i dag med i en meget erfaren gruppe, med speciale i software og hardware, der under samme tag for at skabe et så kollaborativt og produktivt miljø som muligt.  

Vi ser ikke ZenseHome som et typisk smarthome system, men mere som en intelligent traditionel elinstallation, som kan give dig besparelser på installation og drift, samt give dig et nemt overblik over dit elforbrug. Samtidig vil vi udnytte systemets styrker og tilføje dit hjem nye funktioner som kan hjælpe dig i hverdagen.