Hvad er et Intelligent hjem? Det lyder smart, men er det godt?

Det er ikke mange år, man skal tilbage i tiden, før ting som automatisk lysstyring, selvregulerende varme og vinduer, der selv kan åbne og lukke, så hjemmet bliver luftet ud, lød som helt ekstremt avanceret og fremtidsagtigt.

Det er ikke mange år, man skal tilbage i tiden, før ting som automatisk lysstyring, selvregulerende varme og vinduer, der selv kan åbne og lukke, så hjemmet bliver luftet ud, lød som helt ekstremt avanceret og fremtidsagtigt.

Men enhver, som har haft gang i en totalrenovering, et nybyggerprojekt eller har undersøgt mulighederne for at optimere hjemmet teknologisk, ved, at løsninger som de ovenstående er noget, som i dag kan installeres med stor fordel.

Vi her hos ZenseHome leverer netop sådanne løsninger og vil være dit nye minimalistiske, funktionelle og intelligente hjem. Vi giver dig friheden til selv at bestemme og eventuelt ændre, hvordan lyset i dit hjem skal tænde og slukke.

Men lad os først give os i kast med begrebet “intelligent hjem”. For hvad er i det hele taget et intelligent hjem? Er det overhovedet godt eller lyder det bare smart? Læs med videre i dette blog indlæg og find ud af det.

Hvad er et intelligent hjem?

Hvad er et intelligent hjem? Et intelligent hjem kaldes ofte også for et “smart home” og er et hjem, der indeholder teknologiske løsninger, som gør hjemmet til et “lærende system”. Det vil sige, at hjemmet automatisk kan styre nogle ting, der førhen har krævet menneskelig handling.

Vi her hos ZenseHome er eksperter i intelligente hjem, og vi er klar til at hjælpe dig, hvis der er noget, som du er tvivl om. Du er altid mere end velkommen til at give et kald på 70 70 20 34 eller sende os en mail på info@zensehome.dk 

Vores hjælpsomme og kompetente medarbejdere sidder klar til at besvare alle de spørgsmål, som du eventuelt måtte have.

Derudover har samlet svarene på en masse generelle spørgsmål, som mange har, når de skal i gang med ZenseHome eller designe et intelligent hjem, som du kan læse mere om her: ZenseHome smart belysning

Du kan også læse med videre herunder, hvor vi går med i dybden med det intelligente hjem, og hvordan du med ZenseHome kan få et intelligent hjem.

Intelligent husstyring

Det, der gør et hjem intelligent eller smart, er muligheden for styring af huset og helst gerne, at huset kan “lære” at styre sig selv automatisk.

Med ZenseHome installeret i din bolig kan lyset blive styret på en helt ny måde og gøre dit hjem intelligent. Du kan f.eks. vælge at kunne tænde/slukke lyset i køkkenet fra dit soveværelse eller at lyset i gangen og badeværelset skal tændes ved bevægelse og være helt dæmpet mellem klokken 22:00 og 06:00 eller noget helt andet. Og det bedste ved det hele er, at du kan ændre det igen, hvis du gerne vil.

Med ZenseHome skal du nemlig ikke omlægge din elektriske installation i huset eller gøre andre store indgreb for at lave om. Du kan med ZenseHome ommøblere hele din elektriske installation og altid ændre og tilføje uden det store besvær.

Du kan skifte dine eksisterende afbrydere, stikkontakter og lampeudtag til ZenseHome - det eneste vores enheder sådan set skal bruge, er strøm.

Det er med andre ord det rene plug-n-play. Du erstatter bare de eksisterende kontakter med enheder fra ZenseHome og det endda helt uden at skulle trække nye kabler.

Teknologien bag ZenseHome
Teknologien bag ZenseHome kaldes for Power Line Communication, som forkortes PLC. Ved hjælp af teknologien PLC kan man både have 230 V strøm og en digital kommunikationsbus over to ledere.

Dette betyder, at man f.eks. i nye huse kan klare sig med at  trække kabler til 230 V og ikke behøver yderligere kabler til kommunikation, hvilket ellers er nødvendigt i andre systemer, der gør din bolig til et intelligent hjem.

Teknologien betyder også, at man i allerede etablerede huse kan skifte de eksisterende enheder ud med ZenseHomes enheder og altså ikke ændre i husets originale kabelføring.

Med vores løsning til det intelligente hjem får du desuden også nogle fordele, som du helt sikkert vil byde hjerteligt velkommen.

ZenseHome - Intelligent lysstyring og Smart home

ZenseHome er det danske smart home system der kan installeres i alle danske hjem. Læs mere omkring hvad ZenseHome kan tilføje til dit hjem her.

Fordele ved et intelligent hjem

Lyset styres automatisk

Du får med med ZenseHomes automatiske lysstyring integreret i din bolig muligheden for at indstille alt lys, så det kører efter en tidsplan, som er perfekt tilpasset til lige præcist dine specifikke behov.

Måske skal lyset i din indkørsel og have tænde automtisk kl. 06:00, fordi du gerne vil have lys, når du skal ud til bilen eller cyklen med dine børn om morgenen. Det kan meget nemt lade sig gøre med ZenseHome, så du ikke skal tænke på at tænde lyset på den gammeldags måde helt manuelt.

Det kan også være, at du ønsker, at dit lys kun tænder i en dæmpet tilstand om natten, så du ikke bliver blændet og vågner helt op. Med Zensehomes automatiske lysstyring er der utallige muligheder.

Du sparer strøm

Du kan både spare penge og passe godt på miljøet, når du integreret ZenseHome i dit intelligente hjem. Du behøver nemlig ikke at koncentrere dig om at få slukket for dit smart-TV eller lyset i kælderen eller soveværelset på første sal, for det kan ZenseHome-løsningen klare for dig.

ZenseHome har nemlig en “sluk alt”-funktion, som kan bruges, når du forlader huset eller går i seng, hvor der alt unødvendig strøm bliver slukket for. Der er også mulighed for at benytte en funktion, der slukker lyset i et rum, hvis der ikke har været bevægelse inden for et bestemt tidsinterval.

Det intelligente hjem er fleksibelt

Som vi også allerede har været inde på, så er ZenseHome-løsningen opbygget, således den kan tilpasses alle budgetter og husstørrelser. Du kan derfor starte med en minimumsinstallation, hvor ZenseHome bare styrer lyset i ét af husets rum, og så kan du altid bygge på med flere ZenseHome-enheder på et senere tidspunkt.

Det er nemlig sådan, at får du f.eks. pludselig lyst til at styre to lamper i køkkenet særskilt, kan du altid tilføje et ZenseHome-lampeudtag mere.

Det store renoveringsarbejde kræves som sagt ikke, så længe du bare har strøm, så virker ZenseHome-systemet.

Mangler du idéer til boligen?

Udfyld felterne og få masser af inspiration til, hvordan du bruge ZenseHome i netop dit hjem.

* skal udfyldes

Hvordan får man et intelligent hjem?

Som sagt er der ingen hindringer for at få et intelligent hjem med ZenseHome, da vores løsning kan installeres i såvel nye som gamle boliger. Uanset hvad vil vi gerne være med fra starten af dit projekt, da vi på den måde nemmest sikrer dig den mest brugervenlige og funktionelle installation.

Ønsker du at få installeret ZenseHome kan du både vælge selv at gå på opdagelse i vores webshop, hvor du finder alt, du skal bruge. Du kan også give os et kald på 70 70 20 34 eller sende os en mail på info@zensehome.dk og få en kyndig vejledning til vores løsning eller eventuelt en henvisning til elektriker i dit lokalområder, som har erfaring med at hjem intelligente med ZenseHome.

Intelligent hjem