Hvad er Home Automation? Lær alt om Home Automation her!

Fremtidens bolig er meget præget af diverse teknologiske løsninger, som hele tiden bliver mere og mere avancerede.

Fremtidens bolig er meget præget af diverse teknologiske løsninger, som hele tiden bliver mere og mere avancerede.

Overordnet set har folk fået en interesse i at optimere alle deres aktiviteter, også i boligen, og det er lige præcis det, Home Automation kan hjælpe med at forbedre.

Hvad er Home Automation? Home Automation kaldes også smart home eller smart house og er en ideen om, at en bolig skal være optimeret i stort grad med diverse teknologiske løsninger. Home Automation er en vision om en fremtid, hvor boliger er 100 % optimeret, så leveforholdene forbedres for de personer, der bor i hjemmene, men også forbedrer klimaet overordnet set. 

Home Automation er et forholdsvis simpelt begreb, men det kan være meget avanceret at forstå hver enkelte brik i det samlede puslespil, når det gælder Home Automation-løsninger.

Hvad er Home Automation? 

hvad er home automation

Du har uden tvivl hørt termen “Smart” blive sat foran en masse dagligdagsprodukter, som de fleste mennesker bruger, heriblandt; smart-cars, smartphones, smart-watch osv.

Det lader helt tydeligt til at denne “smart”-tilgang også vil blive fremtiden inden for boligarkitektur og være med til at gøre fremtidens hjem mere avancerede, men også mere effektive, når det gælder negativ effekt på klimaet.

Helt konkret er Home Automation et begreb for diverse teknologier, som er med til at gøre en bolig automatiseret.

Der kan være tale om alt lige fra vores smart home-belysning, til de populære Amazon Alexa eller Google Home løsninger.

Alt i alt er der tale om et hjem, hvor du ved hjælp af et overordnet styresystem helt selv kan optimere alle aktiviteter i hjemmet - lige fra din kaffemaskine til dit lys eller endda selve varmen i hjemmet.

Alle disse ting vil højst sandsynligt være styret af enten apps eller stemmestyring, som gør det nemt og hurtigt at lave justeringer på forholdene i hjemmet. 

ZenseHome - Intelligent lysstyring og Smart home

ZenseHome er det danske smart home system der kan installeres i alle danske hjem. Læs mere omkring hvad ZenseHome kan tilføje til dit hjem her.

Former for Home Automation

Der findes mange former for Home Automation indenfor de forskellige opgaver, som skal varetages i hjemmet.

Derudover bliver der hele tiden udviklet nye behov, og dermed også produkter, som skal opfylde disse behov.

Home Automation er i konstant udvikling, men på nuværende tidspunkt findes der eksempelvis typer af Home Automation til områder som:

 • Varmestyring
 • Ventilation/klimaanlæg
 • Styring af lys
 • Alarmsystemer
 • Styring af hvidevarer
 • Styring af underholdning (TV, radio osv.)
 • Robotter til hjemmet, eksempelvis robotstøvsuger eller robotplæneklipper
 • Sikkerhedssystemer, som kan låse døre, vinduer m.m. ved hjælp af mobile apps
 • Avancerede røgalarmer/systemer
 • Indendørs lokaliserings systemer - fx til at finde dit husdyr eller se, hvor folk befinder sig i dit hjem
 • Avanceret automatisk teknologi til at hjælpe folk med handicap, eller pensionister
 • Kontrol af luftkvalitet, samt automatisk forbedring af dette
 • Stemmestyrede køkkenredskaber, fx kaffemaskine, toaster, opvasker osv. 

Hvorfor bruge Home Automation?

Home Automation er fantastisk på mange måder, men hvis du ikke er den store teknologinørd sidder du måske og tænker hvad fordelene kunne være for dig.

Home Automation er ikke kun for folk, som elsker elektronik og teknologi, men også til dig, som bare vil have lidt mere fritid, når du er hjemme.

I fremtiden menes det, at Home Automation sikrer et fuldstændig automatiseret hjem, hvor du derved sparer utrolig meget tid med de huslige pligter.

Eksempelvis kan du ved hjælp af stemmestyring ændre på husets temperatur, tænde for dit fjernsyn, få din smarte robotstøvsuger eller plæneklipper til at gå i gang og meget, meget mere.

Du kan sågar bede din kaffemaskine om at brygge en lækker kop kaffe til dig, din toaster om at toaste brød, mulighederne er simpelthen uendelige.

Forestil dig, at din bolig kan gøre alle de huslige pligter helt selv, og du bare kan nyde livet præcis, som du ønsker det.

Hvis du rent faktisk godt kan lide de huslige pligter, er Home Automation stadig smart til nogle af de andre punkter, som eksempelvis de mere tekniske, som du måske ikke selv forstår helt perfekt.

Home Automation Alarmsystemer

En stor ting, når det gælder smart homes i fremtiden, er avancerede alarmsystemer.

Disse systemer vil ikke blot være i stand til at opfange om en tyv er i huset, men også direkte kontakte myndighederne samt tage billeder i høj kvalitet.

Der findes allerede disse smarte alarmsystemer, som sågar kan udvikles til at låse huset, eller tænde for lyset og meget mere, som gør det nemmere at identificere tyven.

Alarmsystemerne kan sågar programmeres til at spille optagelser af din egen stemme, for at få tyven til at tro, at du rent faktisk er hjemme, selvom du ikke er det

Dette vil få langt de fleste tyve til at vende næsen den anden vej, da de ikke vil risikere at blive fanget.

Så selvom du faktisk selv vil ordne de huslige pligter, er Home Automation i form af et højteknologisk alarmsystem stadig noget, du med fordel kan integrere i din bolig.

Home Automation belysning

Belysning er selvfølgelig også en vigtigt del i enhver bolig, og med Home Automation kan du også styre lyset i dit hjem nemmere end nogensinde før.

Det er lige præcis dette, vi hos Zensehome arbejder på, nemlig at gøre det let at styre belysningen i hele hjemmet ved hjælp af både stemmestyring i form af Google Home, eller ved hjælp af en app på din smartphone eller tablet.

Dermed kan du altså dæmpe, tænde eller slukke alt sammen ved hjælp af teknologi.

Disse løsninger er allerede meget udbredte, da de helt simpelt bare gør det lidt nemmere at slappe af derhjemme, uden at skulle bekymre sig om at slukke lyset i alle sine rum hele tiden.

Helt simpelt kan du med smart home belysning bare sige “Hey google, sluk lyset på badeværelset” uden noget besvær overhovedet.

Du kan også styre det hele fra vores App, hvor du kan inddele alle rum og diverse scenarier til Home Automation

ZenseHome er kompatibel med Google Home. Sammen med Google Home kan enheder og områder stemmestyres og kontrolleres gennem Google Home appen og andre Google Home enheder.

Mangler du idéer til boligen?

Udfyld felterne og få masser af inspiration til, hvordan du bruge ZenseHome i netop dit hjem.

* skal udfyldes

Er Home Automation fremtiden?

Som nærmest alt andet teknologi ser det ikke ud til at Home Automation har i sinde at træde på bremsen inden for den nærmeste fremtid.

Optimering ved hjælp af teknologi er noget der bliver mere og mere udbredt og især i dagligdagen og dermed hjemmet.

I fremtiden kan vi se frem til teknologiske løsninger til hjemmet, som gør livet lidt nemmere, og som kan øge effektiviteten i husstandene og være med til at skabe et bedre klima.

Home Automation markedet vokser

Hvis vi snakker selve værdien af Home Automation markedet må det også siges, at branchen er i stor fremgang.

Tilbage i 2013 var markedet ca. 5,7 milliarder dollars værd, men vil i 2020 nå op på omkring 13 milliarder dollars.

Der er altså tale om en branche i voldsom udvikling, og mange mener, at denne branche kun lige er startet, og vi inden for de næste år vil se mange flere Home Automation løsninger blive udviklet.

Ønsker du at få installeret ZenseHome kan du både vælge selv at gå på opdagelse i vores webshop, hvor du finder alt, du skal bruge. Du kan også give os et kald på 70 70 20 34 eller sende os en mail på info@zensehome.dk og få en kyndig vejledning til vores løsning eller eventuelt en henvisning til elektriker i dit lokalområder, som har erfaring med at hjem intelligente med ZenseHome.