Se hvordan ZenseHome kan bruges i renoverings- og nybyggerprojekter

Susanne og Henrik fik et fremtidssikret hjem

Susanne og Henrik havde længe ønsket at få intelligent belysning i deres hjem, men var ikke klar over hvad de ville have

Susanne og Henrik havde et ønske om at gøre deres hjem mere intelligent, at gøre deres hverdag nemmere og at rette op på en uhensigtsmæssig elinstallation i deres bolig. Da de kom til os, præsenterede de os for en række ønsker og udfordringer de havde i forbindelse med den kommende renovering.

Vi hjalp Susanne og Henrik med at få dannet sig et overblik over hele processen og hvordan ZenseHome kunne bruges til at få opfyldt deres ønsker.

ZenseHome i et parcelhus fra 70’erne

Én af de vigtige ting i forbindelse med renoveringen for Susanne og Henrik, var at rette uhensigtsmæssige placeringer af deres afbrydere. Lyset over spisebordet tændte fra det helt forkerte sted og det var blevet en pestilens at lyset i deres stue ikke kunne tændes og slukkes fra samme sted. De udtaler begge:

Det smarte ved ZenseHome er, at vi bare kunne udskifte vores nuværende afbrydere uden at fræse væggen op, og så selv bestemme hvad der tænder og slukker for hvad

 

Gav boligen nyt liv og gjorde hverdagen nemmere

Efter ZenseHome var installeret i Susanne og Henriks parcelhus, og de havde haft mulighed for at bruge systemet i noget tid havde de følgende at sige:

”Vi har fået langt mere end vi forventede til en start. Noget af de vi er blevet virkeligt glade for med tiden, er sluk-alt funktionen og at lyset slukker af sig selv når der f.eks. ikke er nogen ude på badeværelset”

Tryghed gennem hele renoveringsprocessen

Hos ZenseHome hjælper kan vi hjælpe vores kunder gennem hele processen – lige fra køb til support af nye som ældre systemer. Det var også noget Susanne kunne nikke genkende til:

”ZenseHome gav os en fast pris på både produkterne og monteringen af dem, hvilket gav os en sikkerhed i forhold til at prisen ikke ville løbe løbsk”

Henrik var ansvarlige for det tekniske, han har følgende at sige om det:

”Jeg synes både programmering og brug af systemet fungerer rigtigt godt, og da vi havde spørgsmål til systemet, stod ZenseHome på spring for at hjælpe os”

Kontakt en af vores rådgivere og lad os hjælpe dig med at finde en løsning som passer til dit behov.

ZenseHome passer i alle huse

ZenseHome er for alle, og det viste sig igen at være sandt, da systemet blev installeret hos en familie i starten af 2021.

Installationen blev lavet hos Tania Nørgaard, som sammen med hendes familie byggede hus i 2018, og tankerne omkring detaljer i huset er til at få øje på. Tania bor sammen med sin partner samt parrets to børn.

Ved opførelse af huset var der ikke tænkt intelligent styring eller andet smart home relateret ind i processen, hvilket resulterede i et traditionelt byggeri med en ligeledes traditionel elinstallation. Herunder med korrespondancer og dæmpemuligheder på dele af lyset.

Installation er nemt og hurtigt

Selvom tanken omkring en intelligent elinstallation lyder godt for de fleste, så er et hus som er opført i 2018, ikke det der står øverst på ønskelisten i at fræse vægge for at trække nye ledninger.

Her kom ZenseHome på banen, med en intelligent elinstallation der passer direkte i de kontakter Tania og familien allerede havde.

Ved installation af smart lysstyring i huset bliver mulighederne mange flere, og det var Tania heller ikke sen til at opfatte:

”For faktum er at vi er sådan nogle, som tænder lys overalt. Fordi vi synes det er hyggeligt, og fordi vi bruger alle rum i huset on/off i løbet af dagen” – Tania Nørgaard

Det hele var klar til brug efter få timer

ZenseHome installation begyndte en fredag morgen og henad eftermiddagen var 25 kontakter installeret og hele opsætningen til huset var lavet. ZenseHomes enheder kommer forprogrammeret, så systemet virker ud af boksen.

Elektrikeren kunne herefter køre hjem og blot lade Tania og familien bruge deres nye lysstyring.

ZenseHome gør hverdagen nemmere

Et par uger efter installation, ser det stadig ud til, at Tania nyder sit smarte hjem:

”Vi slipper nu for at rende hele hytten rundt og slukke lys. Vi kan fx indstille kontakterne til at slukke 3 lamper i stuen samtidig, til at alt lys i køkken tændes fra bryggers når vi kommer hjem, og ikke mindst til at slukke hele skidtet, når jeg farer ud af døren om morgenen med to børn. Det kan altså̊ noget! Alt indstilles nemt via en app, og derefter fungerer kontakterne som du ønsker. Du kan fx også̊ lave bevægelsessensor i bestemte rum, dæmpe alle lamper og tænde/slukke lyset via app’en, når vi ikke er hjemme.” – Tania Nørgaard

Specielt det her med at tilgå lyset i huset selvom man ikke er hjemme er en stor funktion for Tania. Ligesom mange andre danskere kan der føles stor utryghed, når man forlader hjemmet velvidende om at ubudne gæster kan skabe sig adgang. En af løsningerne findes i ZenseHome, hvor du blot kan aktivere hjemmesimulering:

”Og tager du på ferie, så slår du bare ”hjemmesimulering” til. Så tænder og slukker lyset præcis som du har brugt det den sidste uge” – Tania Nørgaard

Funktionen skaber en simulering af den rigtige hverdag, hvilket besværliggøre gennemskueligheden for indbrudstyvene. Der er nemlig stor forskel på, at samme lampe tænder og slukker i forhold til at hele huset tænder og slukker efter husets almindelige døgnrytme.