Alt om det Intelligente Hjem

Intelligent Hjem

Blogindlægget om et Intelligent Hjem.

Det der kendetegner et intelligent hjem er forbindingen af dine enheder i boligen. Som udviklingen er i dag af intelligente hjem er kombinationerne utallige og ingen bolig er ens. Med et intelligent hjem kan dine produkter og gadgets spille sammen inden for tidsstyring, automatisering, scenarier og du kan endda snakke til dine produkter i hjemmet. Intelligente hjem er uden tvivl fremtiden med et område der er stort fokus på at videreudvikle.

Indholdsfortegnelse

Her får du et hurtigt overblik over hvad der kan findes på siden:

 1. Bedste produkter (kategorier)
 2. Det intelligente hjem
 3. Intelligent styring af hjemmet
 4. Intelligente produkter
 5. Intelligent lysstyring

Hvad er et Intelligent Hjem?

Intelligente hjem ofte kendt som hjemmeautomatisere eller boligautomatiseret hjem giver dig fuld kontrol over klima, lysstyring, tv & billede produkter, lyd produker og alarm eller sikkerhedssystemer. Dette sker i gennem produktet, mobilen, stikkontakt, hub eller afbryder.

De måske mest kendte features i det intelligente hjem er stemmestyring, automatisk funktion ved hjælp af en bevægelsessensor, højtalere med flere funktioner end bare musik afspilning og TV'ets internetkobling der tillader download af apps. Der er udover dette glimrende eksempler så som Samsungs Family Hub køleskab, douche toiletter og dørklokker med kamera.

I et intelligent hjem med fokus på lysstyring kan man undgå at lyset står og brænder ved en sluk alt funktion, automatisk tænd af lys i carporten, tænd automatisk lys i haven om aftenen og åbning af garageport ved at have sin smartphone på sig foran porten. Intelligente produkter skaber en nemmere hverdag og kan være med til at sikre dit hjem i form af alarmsystemer og digital lås.

For at forbinde det hele sammen i dit intelligente hjem vil det ofte kræve en hub på væggen, telefon eller andet til styring og opsætningen.

Bedste produkter til det intelligente hjem

#1 Intelligent lysstyring

Det er svært at sige præcist hvilket produkt der er det bedste. Det intelligente hjem fungerer bedst når det er skræddersyet til dine behov, derfor kan det være en god idé at vælge produkterne i kategorierne med omhu. Du kan læse mere om intelligente produkter her.

 

Med intelligent lysstyring er der mange bud og her tager vi fat i ZenseHomes lysstyring som uden tvivl dækker de flestes behov i en intuitiv og let navigerbar applikation. Her er der næsten fuld kontrol over systemet og det kan opsættes forskelligt fra hjem til hjem. Herunder gennemgår vi hvert funktion:

 • Lysdæmpning
 • Natdæmp
 • Stemmestyring
 • Hjemmesimulering
 • Bevægelsessensor
 • Scenarier
 • Tidsplaner
 • Appstyring

 

 

Forestil dig et hjem hvor du har mulighed for Lysdæmpning over alt i boligen, kravet er kun der er dæmpbare pærer i lamperne. Dæmpning af lyset fra kontakten i forskellige trin har ikke været lettere og det kan indstilles til at starte på samme niveau. Det er også muligt at gøre det via appen, så slipper du for at rejse dig under middagen.

 

Med Natdæmp kan lyset indstilles så der kun tændes på dæmpet niveau efter midnat. Slip derfor for at blive blændet af lyset hvis du ikke kan sove eller skal på det sædvanlige toilet besøg efter midnat. Der er også Ledelys i afbrydere og betjeningstryk så du nemt kan finde frem til dem i mørket - indstillingen med ledelys kan også udelades helt.

 

 

Er mørket sneget sig på midt under filmen så frygt ikke. Husets beboer behøver ikke rejse sig og pause filmen for at dæmpe lyset. Med ZenseHomes intelligente lysstyring kan i bruge Stemmestyring til at dæmpe eller slukke lyset helt, specielt nyttigt hvis kontakterne ikke er ved siden af sofaen.

 

Ønsker du som så mange andre at boligen kan stå urørt mens du er på ferie? Et alarmsystem er effektivt til at holde tyven ude af hjemmet, men der er faktisk flere skridt man kan tage for at sikre sig ekstra godt. Med Hjemmesimulering kan systemet optage dine lyskilder over en periode for så at simulere det mens du er væk. Det vil altså sige at lyset i boligen tænder og slukker i rummene alt efter den forrige uge før du var væk, så kan tyven ikke se på boligens lys om du har været væk i et par dage.

 

Afbrydere fra ZenseHome indeholder bevægelsessensorer, det gør det muligt at tænde lyset i rummene automatisk uden at løfte en pegefinger. Kombiner det med scenarier, tidsplaner og dæmp for at automatisere belysningen til dit behov.

 

Med Scenarier kan du få kontakten / afbryderen til at slukke hele hjemmets lys med en "Sluk alt" funktion eller tænde alt lyset med "Velkommen hjem". Førstnævnte er bestemt effektiv til ikke at lade lyset brænde når husets beboere skal ud af døren om morgenen.

 

Gør brug af Tidsplaner til at tænde for udelyset automatisk når mørket kommer frem. Har du et ønsket tidspunkt opsættes det bare som du ønsker det og ellers kan lyset også følge astrouret så det selv hele året rundt justere efter sol op- og nedgang. På den måde slipper dine gæster for at lande i hækken på vej hen til dit hus. Tidsplaner er ikke udelukkende til udendørsbelysning.

 

Med ZenseHome har du hele din lysstyring tilgængelig i Appen. Det er også ved hjælp af appen du skal opsætte hele systemet første gang, så får du et godt indtryk af navigeringen og hvordan det hele spiller sammen. Efterfølgende kan man udelukke appstyringen, gøre det hele automatisk eller bruge kontakterne i hjemmet. Systemet er Integrerbart og mulighederne er derfor mange i systemet.

 

#2 Intelligente produkter til underholdning

Styring af streamingtjenester så som Netflix og DR direkte fra din smartphone til dit smart tv.

 

Med hjælp af en Chrome Cast fra google kan du streame lige den underholdning hjertet begærer fra din telefon til TV ved hjælp af dit internet. I tilfælde af at familiemedlemmet ikke lige har en konto til Viaplay sport skal du ej frygte at aftenen er ødelagt, koble dig på familiens wifi og stream direkte til TV'et. Intelligent styring af underholdning altid lige ved hånden.

 

Har de ikke en Chrome Cast kan det være at TV'et ikke er så gammelt, at der ikke er internet tilkobling tilgængelig. I det givet fald kan du hente applikationer ned på mors TV og logge ind der. Så går i ikke glip af filmaften eller den helt store kamp.

 

Er du bange for at spilde udover din højtaler, så er det nok ikke en god idé at have den stående midt på spisebordet til festen. Ved en intelligent højtaler kan du med stemmestyring skifte til den næste sang eller skrue ned så den kan stå lidt gemt væk fra morsomhederne. Stemmestyring og lige så vel appstyring kræver dog wifi eller bluetooth adgang.

 

#3 Intelligent sikkerhed

Hvis et sikkert hjem står højt på prioritetslisten for dig er et Intelligent Hjem en god tilføjelse til boligen. Øg sikkerheden ved at gøre det besværligt for tyven at bryde ind stille med et alarm system der advarer dine naboer og dig selv. Ved hjælp af intelligente senssorer til vinduerne og døren kan du få notifikationer på din smartphone, udløse alarmsystem og skræmme ubudende gæster væk. Der er endda mulighed for at få kamera siddende i hjemmet du kan overvåge på ferien, dørklokker med højtaler og kamera så du kan gøre folk opmærksom på overvågningen og evt. fortælle naboen hvor reservenøglen er hvis planterne skal vandes.

 

Er en almindelig nøgle ikke sikkert nok til din bolig kan man anskaffe sig en digital lås med tal eller nøglebrik til at låse døren op. Koden kan du dele med dem du stoler på, ændre den hvis du er urolig for om den er delt ud til de forkerte og familiemedlemmerne kan selvfølgelig få en ekstra nøglebrik.

 

#4 Indeklima i et intelligent hjem

Et godt indeklima gør hverdagen bedre for alle hjemmets beboere. Det kan dog være besværligt at finde frem til hvad der skaber en grim lugt eller hvorfor radiatoreren som står på 3 ikke pumper nok varme ud i boligen. Dette kan løses med en intelligent luft renser til at filtrere de dårlige partikler i luften, en intelligent radiator til varmestyringen og en intelligent fugt detektor til at give et billede af hvor fugtigt hjemmet er. Så kan du få vist de nødvendige data om hvor den går galt og hvor indsatsen skal begynde.

 

Det er endda i det intelligente hjem muligt at styre varmen i huset automatisk via en applikation eller display i boligen. Du kan endda automatiske lukke op for vinduerne på tidsstyring i hjemmet for at sikre der bliver luftet godt ud. Har du en bolig der kan være i et udsat område for oversvømmelse kan en vandsensor være med til at sikre du ved om huset står oversvømmet i arbejdstiden, så kan du forebygge de værste skader i god tid.

Det intelligente hjem

Hvad er det intelligente hjem?

Et hjem er intelligent når teknologien forbinder lysstyring, kommunikation, dataen kan kommunikere i mellem, kan styres via app eller bruges til varmestyring.

Med de mest populære funktioner så som automatisering af lyset, stemmestyring af radiatoren og styring på farten via telefonen er et intelligent hjem mere end hvad det ligner på overfladen.


Intelligente produkter

Hvilke intelligente produkter er der?

På markedet for intelligente produkter kan man få et hav af et udvalg alt efter funktionerne og behovet.

Er det den intelligente lysstyring, sikkerheden eller underholdning du mangler så frygt ej med vores produkt kategori i blogindlægget med intelligente produkter.

Skræddersy udvalget af produkterne til at samarbejde på tværs.

Intelligent styring af hjemmet

Styring af det intelligente hjem

Nogle af de intelligente systemer der kan fås i Danmark for at gøre hverdagen nemmere er:

ZenseHome

Google,

Philips Hue

Som platforme kan man gøre brug af:

Apple HomeKit,

Google Assistant

Amazon Alexa

IFTTT & MQTT.

Intelligent lysstyring

Hvad er intelligent lysstyring?

Intelligent lysstyring er essensen i et intelligent hjem i dag.

For de fleste kan det være svært at se hvor nyttigt et intelligent hjem er og derfor er intelligent lysstyring det absolut letteste at forholde sig til.

Med ZenseHome skal du ikke have ekstra kabeltrækning til din installation og det fungere via powerline communication.

Det intelligente hjem

Hvad er det intelligente hjem?

Et hjem er intelligent når teknologien forbinder lysstyring, kommunikation, dataen kan kommunikere i mellem, kan styres via app eller bruges til varmestyring.

Med de mest populære funktioner så som automatisering af lyset, stemmestyring af radiatoren og styring på farten via telefonen er et intelligent hjem mere end hvad det ligner på overfladen.


Intelligente produkter

Hvilke intelligente produkter er der?

På markedet for intelligente produkter kan man få et hav af et udvalg alt efter funktionerne og behovet.

Er det den intelligente lysstyring, sikkerheden eller underholdning du mangler så frygt ej med vores produkt kategori i blogindlægget med intelligente produkter.

Skræddersy udvalget af produkterne til at samarbejde på tværs.

Intelligent styring af hjemmet

Styring af det intelligente hjem

Nogle af de intelligente systemer der kan fås i Danmark for at gøre hverdagen nemmere er:

ZenseHome, Google, Philips Hue, Tado, Lenovo, Danfoss og Wiz.

Som platforme til styring af dine nye intelligente produkter kan du gøre brug af:

Apple HomeKit, Google Assistant, Amazon Alexa, IFTTT & MQTT.

Intelligent lysstyring

Hvad er intelligent belysning?

Intelligent lysstyring er essensen i et intelligent hjem i dag.

For de fleste kan det være svært at se hvor nyttigt et intelligent hjem er og derfor er intelligent lysstyring det absolut letteste at forholde sig til.

Med ZenseHome skal du ikke have ekstra kabeltrækning til din installation og det fungere via powerline communication.

 

Det intelligente hjem

Hvad er det intelligente hjem?

Et hjem er intelligent når teknologien forbinder lysstyring, kommunikation, dataen kan kommunikere i mellem, kan styres via app eller bruges til varmestyring.

Med de mest populære funktioner så som automatisering af lyset, stemmestyring af radiatoren og styring på farten via telefonen er et intelligent hjem mere end hvad det ligner på overfladen.

Intelligent styring af hjemmet

Styring af det intelligente hjem

Nogle af de intelligente systemer der kan fås i Danmark for at gøre hverdagen nemmere er:

ZenseHome, Google, Philips Hue, Tado, Lenovo, Danfoss og Wiz.

Som platforme til styring af dine nye intelligente produkter kan du gøre brug af:

Apple HomeKit, Google Assistant, Amazon Alexa, IFTTT & MQTT.

Intelligente produkter

Hvilke intelligente produkter er der?

På markedet for intelligente produkter kan man få et hav af et udvalg alt efter funktionerne og behovet.

Er det den intelligente lysstyring, sikkerheden eller underholdning du mangler så frygt ej med vores produkt kategori i blogindlægget med intelligente produkter.

Skræddersy udvalget af produkterne til at samarbejde på tværs.

Intelligent lysstyring

Hvad er intelligent belysning?

På markedet for intelligente produkter kan man få et hav af et udvalg alt efter funktionerne og behovet.

Er det den intelligente lysstyring, sikkerheden eller underholdning du mangler så frygt ej med vores produkt kategori i blogindlægget med intelligente produkter.

Skræddersy udvalget af produkterne til at samarbejde på tværs.