Alt om Smart Home

Smart Home

Hvis du ønsker at lære mere om Smart Home er du kommet til det helt rigtige sted.

Kernen i smart home er at forbinde enheder i hjemmet for at gøre hverdagen nemmere. Mulighederne er mange den dag i dag og kombinationerne er uendelige og forskellige fra boligejer til boligejer. I et smart home er alle gadgets og produkter tilsluttet hinanden så de kan tidsstyres, have automatiske scenarier og evt. snakkes til. Et smart home er fremtiden og et område der er i konstant udvikling.

Indholdsfortegnelse

Her får du et hurtigt overblik over hvad der kan findes på siden:

 1. Bedste produkter (kategorier)
 2. Hvad er smart home
 3. Smart home løsninger
 4. Smart home produkter
 5. Smart home belysning
 6. Smart lysstyring
 7. Smart home system

Hvad er Smart Home?

Smart home som her også kan kaldes hjemmeautomatisering eller boligautomatisering gør det muligt at have styring over lyset, indeklimaet, tv'et, højtalere og alarm samt mere i gennem stikkontakter, betjeningstryk, fjernbetjening eller smartphone.

De fleste kender nok smart home features som stemmestyring i form af Siri, bevægelsessensorer, højtalere med vægur funktioner der også kan stemmestyres. Det eksistere også i form af toiletter med flere funktioner, køleskabe der selv kan bestille nye varer på Amazon eller vise display af manglende varer og dørklokker der har kamera og tale-funktion.

Der er også lysstyring som kan slukke alt i huset, så lyset ikke brænder, tænde automatisk på bevægelse og alarm systemer der automatisk kontakter politiet. Lysstyringen kan også opsættes så alle husets lyskilder blinker i tilfælde af at alarmen går i gang, på denne måde kan man alarmere sine naboer og forvirrer tyven midt i aktionen. Man kan roligt sige at smarte produkter bringer sikkerhed og er til for at hjælpe dig i din hverdag.

Smart homes er ofte bundet sammen så dine produkter kan styres via en vægopsat terminal, smartphone eller andet.

Bedste Smart Home produkter

#1 Smart Home lysstyring

Med smart lysstyring til et smart home er der mange forskellige funktioner tilrådighed alt efter hvilket system du har. I dette eksempel vil vi fremhæve nogle af ZenseHomes funktioner og hvordan de kan bruges i din dagligdag.

 • Lysdæmpning
 • Natdæmp
 • Stemmestyring
 • Hjemmesimulering
 • Bevægelsessensor
 • Scenarier
 • Tidsplaner
 • Appstyring

 

Med Lysdæmpning har du mulighed for at dæmpe lyset i hele huset såfremt der er dæmpbare pærer installeret. Du kan f.eks. indstille lyset til at dæmpe direkte fra din kontakt eller tænde på det samme dæmpede niveau om aftenen og dæmpe ned automatisk når der ikke er nogle i rummet.

 

Ved hjælp af Natdæmp funktionen kan du indstille lyset så det kun tænder på et dæmpet niveau i nattetimerne, hvis du nu skal på toilet og ikke vil vække din samlever. Der er også ledelys i ZenseHomes produkter så du nemt kan finde frem til kontakten i tilfælde hvor du ikke ønsker automatisk tænd.

 

 

Skulle man være helt slugt af den gode film om aftenen, snacks er klar, alle er på sine pladser, men lyset forstyrre pludseligt fordi der er blevet mørkere udenfor? Så kan du bruge stemmestyring til at dæmpe eller slukke lyset hvis kontakten er i den anden ende af stuen.

 

Er du på ferie og kunne du også godt tænke dig at at tyvene bliver væk? Udover at en alarm er ufattelig effektiv er der lysstyrings funktioner der kan hjælpe dig et ekstra skridt i retningen en urørt bolig, det kalder vi hjemmesimulering. En uge inden du tager på til Gran Canaria kan du indstille systemet via appen til at 'optage' adfærdet i hjemmet, så kan boligen automatisk tænde og slukke lyset på de målte tidspunkter så boligen ser ud til at have folk hjemme. Det antages at være mere attraktivt at begå indbrud i en bolig der ikke har haft lyset tændt i 5 dage end en bolig hvor der er lys som tænder og slukker hver dag.

 

ZenseHomes Afbrydere / kontakter har indbygget bevægelsessensor. Så kan du automatisere lyset i boligen så der altid er den rette belysning hvad end det er fuld kapacitet i pæren eller dæmpet belysning. Du kan bruge selv samme funktion til at slukke lyset i rummene efter du har forladt dem på tid.

 

Sammensæt dine lysscenarier i bestemte tidsrum. F.eks. "Velkommen hjem" hvor alt lyset skal tænde ved ankomst og "Sluk alt" når du skal ud af døren om morgenen. Måske kunne "Hyggelys" endda være praktisk til film aftenerne - du opsætter selv scenarierne efter behov i din bolig.

 

Hvis du som så mange andre har en fast tidsplan på hvornår du er ude af døren når du skal på arbejde kan tidsplaner bruges til at slukke alt lyset f.eks. klokken 08:00 om morgenen. Så er du ikke i tvivl om du lader lyset. Det er også smart til udendørsbelysning og der er endda mulighed for at bruge astrouret, så lyset selv tænder og slukker når solen går op og ned.

 

Alle funktioner du ønsker i form af lysstyring til din bolig ved ZenseHome fungere i appen. Så er din lysstyring altid lige ved hånden og du har mulighed for at integrere med dine andre systemer.

 

#2 Smart Home underholdning

Youtube, Netflix, HBO, Viaplay, Twitch og meget mere direkte fra din telefon til dit tv.

 

I dag kan du via en Google Chrome Cast streame din yndlings underholdning fra smartphone til TV ved hjælp af dit wifi. Har din ven ikke en Netflix bruger til jeres filmaften eller et Smart TV? Intet problem, stream på deres TV fra din telefon i gennem deres Chrome Cast. Det er super let at styre og adgangen gives gennem netværket.

 

Skulle der ikke være en Chrome Cast er de fleste TV i dag et Smart TV. Det vil sige TV'et er tilkoblet eller kan tilkobles internettet og der er højst sandsynligt en app store tilknyttet. Hent din favorit streamingstjeneste ned og log ind for at starte underholdningen.

 

Der er også højtalerer der kan indstilles som vægur, stemmestyres til at skrue op eller ned for lyden, afspille en radiostation ved brug af Google Assistant stemmestyring og fungere i praksis gennem wifi netværket. Det er specielt blevet praktisk til festen hvor du nu kan bede din højtaler om, at skrue ned hvis lyden er blevet for høj uden at du skal rejse dig fra bordet. Det er ikke alle højtalerer i rummene der er let tilgængelige og her er det specielt en rar feature at kunne skrue ned uden at kæmpe sig op i loftshjørnet.

 

#3 Smart Home sikkerhed

Sikkerheden i vores hjem er blevet en højere prioritet, det er yderst få der ønsker et uventet indbrud og komme hjem til et tomt hus. Her er der i dag mulighed for senssorer til døre og vinduer, så vil du få besked direkte på din mobil hvis nogle er trængt ind i dit hjem. For at øge sikkerheden kan der installerede kamera hvor du kan følge med på ferien og dørklokken kan have en mikrofon, højtaler og et kamera hvilket er praktisk hvis du ikke er hjemme til at skræmme tyven væk eller få GLS manden til at ligge pakken foran døren.

 

Bryder du dig ikke om traditionelle nøgler og synes du også det er besværligt at skulle fordele nøgler til de nærmeste familiemedlemmer så kan du installere en dør lås med nøglefri adgang. Hvad end det er en 4-6 cifret kode eller en app på telefonen er mulighederne mange.

 

De fleste alarmer har bevægelsessensor i dag, pånær røgalarmer og her kan man udvide områder der skal overvåges med bevægelsessensorer ved at købe dem seperat og koble dem på dit eksisterende alarm system.

 

#4 Smart Home indeklima

Det kan være svært at se hvor den går galt med et dårligt indeklima. Men frygt ej for her kan en smart luft renser hjælpe med at filtrerer luften i rummet, en smart temperatur måler og fugt detektor kan også vise et billede af hvor du kan starte med at gøre en indsats og er du urolig for om kælderen er oversvømmet på ferien kan en vand læks sensor installeres og alarmere dig.

 

Går man et skridt videre kan dit system endda kontrollere varmen i huset automatisk eller fjernstyres, så kan du måske endda vælge at kombinere det med vinduer som kan udlufte i bestemte tidsrum af dagen i gennem scenarier så du altid er et skridt foran et dårligt indeklima.

Hvad er Smart Home

Hvad er smart home?

Et smart home er et hjem hvor lysstyring, kommunikation, varmestyring, appstyring og meget mere spiller sammen samlet et sted for at gøre hverdagen smartere.

En populær funktion er f.eks. stemmestyring og automatiske lysscenarier. Med andre ord slipper du for at trykke på en knap eller have en fjernbetjening liggende.

Smart Home produkter

Hvilke smart home produkter er der?

Der findes et stort udvalg af produkter på markedet fordelt på forskellige funktioner.

Skal lyset dæmpe/tænde automatisk,skal huset kunne styres igennem en app, kaffemaskinen have brygget kaffen til kl 7:30 eller måske ønsker du en højtaler der kan styres igennem tale?

Smarte brand produkter kan ofte kombineres med andre mærker, så spiller det hele sammen.

Smart Home løsninger

Hvilke smart home systemer er der?

Selv i Danmark er der i dag et stort udvalg af smart home systemer.

Der er bl.a. følgende til at gøre hverdagen nemmere:

ZenseHome, Philips Hue, Google, Netatmo, Tado, Danfoss, Lenovo, og Wiz.

Som platforme er der Apple HomeKit, Google Assistant, Amazon Alexa, IFTTT og MQTT.

Smart Home belysning

Hvad er smart home belysning?

Smart home belysning er smart lysstyring som efterhånden er kernen.

Med ZenseHome er det powerline communication i eltavlen uden ekstra kabeltræk til lysstyring.

Det er derfor muligt at udnytte din lysstyring til at afspille højtalere fra kontakter og udnytte kontakterne i boligen til smart styring af de fleste enheder i dit hjem.

 

Smart Lysstyring

Hvad er smart lysstyring?

Smart lysstyring falder i samme kategori som smart belysning.

I dette indlæg tager vi et langt dybere kig på hvad ZenseHome kan tilbyde din bolig, installation, styring og alt det som er værd at vide.

Hvad er trådløs lysstyring, hvordan får du smart lysstyring og hvad er fordelene ved smart lysstyring?

 

 

 

Smart Home System

Hvad er et smart home system?

Et smart home system er selveste kilden bag funktionerne i dine smart home produkter.

Fordi der er forskellige systemer og variabler kan det derfor være svært at sætte fast hvad det er.

Derimod kan man tage et kig på de enkle og så sammenligne for at få et bredere billede.

Vi har både sammenligninger og vores eget system vi kigger på.

Hvad er Smart Home

Hvad er smart home?

Et smart home er et hjem hvor teknologi imellem lysstyring, kommunikation, varmestyring, appstyring og meget mere spiller sammen samlet et sted for at gøre hverdagen smartere.

En populær funktion er f.eks. stemmestyring og automatiske lysscenarier. Med andre ord slipper du for at trykke på en knap eller have en fjernbetjening liggende.

Smart Home produkter

Hvilke smart home produkter er der?

Der findes et stort udvalg af produkter på markedet fordelt på forskellige funktioner.

Skal lyset dæmpe/tænde automatisk,skal huset kunne styres igennem en app, kaffemaskinen have brygget kaffen til kl 7:30 eller måske ønsker du en højtaler der kan styres igennem tale?

Smarte brand produkter kan ofte kombineres med andre mærker, så spiller det hele sammen.

Smart Home løsninger

Hvilke smart home systemer er der?

Selv i Danmark er der i dag et stort udvalg af smart home systemer.

Der er bl.a. følgende til at gøre hverdagen nemmere:

ZenseHome, Philips Hue, Google, Netatmo, Tado, Danfoss, Lenovo, og Wiz.

Som platforme er der Apple HomeKit, Google Assistant, Amazon Alexa, IFTTT og MQTT.

Smart Home belysning

Hvad er smart home belysning?

Smart home belysning er smart lysstyring som efterhånden er kernen.

Med ZenseHome er det powerline communication i eltavlen uden ekstra kabeltræk til lysstyring.

Det er derfor muligt at udnytte din lysstyring til at afspille højtalere fra kontakter og udnytte kontakterne i boligen til smart styring af de fleste enheder i dit hjem.

 

Smart Lysstyring

Hvad er smart lysstyring?

Smart lysstyring falder i samme kategori som smart belysning.

I dette indlæg tager vi et langt dybere kig på hvad ZenseHome kan tilbyde din bolig, installation, styring og alt det som er værd at vide.

Hvad er trådløs lysstyring, hvordan får du smart lysstyring og hvad er fordelene ved smart lysstyring?Smart Home System

Hvad er et smart home system?

Et smart home system er selveste kilden bag funktionerne i dine smart home produkter.

Fordi der er forskellige systemer og variabler kan det derfor være svært at sætte fast hvad det er.

Derimod kan man tage et kig på de enkle og så sammenligne for at få et bredere billede.

Vi har både sammenligninger og vores eget system vi kigger på.

Hvad er Smart Home

Hvad er smart home?

Et smart home er et hjem hvor teknologi imellem lysstyring, kommunikation, varmestyring, appstyring og meget mere spiller sammen samlet et sted for at gøre hverdagen smartere.

En populær funktion er f.eks. stemmestyring og automatiske lysscenarier. Med andre ord slipper du for at trykke på en knap eller have en fjernbetjening liggende.

Smart Home løsninger

Hvilke smart home systemer er der?

Selv i Danmark er der i dag et stort udvalg af smart home systemer.

Der er bl.a. følgende til at gøre hverdagen nemmere:

ZenseHome, Philips Hue, Google, Netatmo, Tado, Danfoss, Lenovo, og Wiz.

Som platforme er der Apple HomeKit, Google Assistant, Amazon Alexa, IFTTT og MQTT.

Smart Home produkter

Hvilke smart home produkter er der?

Der findes et stort udvalg af produkter på markedet fordelt på forskellige funktioner.

Skal lyset dæmpe/tænde automatisk,skal huset kunne styres igennem en app, kaffemaskinen have brygget kaffen til kl 7:30 eller måske ønsker du en højtaler der kan styres igennem tale?

Smarte brand produkter kan ofte kombineres med andre mærker, så spiller det hele sammen.

Smart Home Belysning

Hvad er smart home belysning?

Smart home belysning er smart lysstyring som efterhånden er kernen.

Med ZenseHome er det powerline communication i eltavlen uden ekstra kabeltræk til lysstyring.

Det er derfor muligt at udnytte din lysstyring til at afspille højtalere fra kontakter og udnytte kontakterne i boligen til smart styring af de fleste enheder i dit hjem.

Smart Lysstyring

Hvad er smart lysstyring?

Smart lysstyring falder i samme kategori som smart belysning.

I dette indlæg tager vi et langt dybere kig på hvad ZenseHome kan tilbyde din bolig, installation, styring og alt det som er værd at vide.

Hvad er trådløs lysstyring, hvordan får du smart lysstyring og hvad er fordelene ved smart lysstyring?

Smart Home System

Hvad er et smart home system?

Et smart home system er selveste kilden bag funktionerne i dine smart home produkter.

Fordi der er forskellige systemer og variabler kan det derfor være svært at sætte fast hvad det er.

Derimod kan man tage et kig på de enkle og så sammenligne for at få et bredere billede.

Vi har både sammenligninger og vores eget system vi kigger på.